Tabăra de pictură „Dumnezeu privit cu ochi de copil” la ediția a VIII-a

Viața parohiei August 30, 2012

Ca în fiecare an, de vreo opt ani încoace, și anul acesta, între 3 și 14 august, la Parohia Flămânzi-Cordun, Protopopiatul Hârlău, s-a desfășurat tabăra de pictură religioasă „Dumnezeu privit cu ochi de copil”. Anul acesta tabăra a împlinit 8 ani. Sub coordonarea preotului paroh Pîjîn Marius, vechii, dar și noii iconari, au așezat culorile pe lemn astfel încât din dăruirea, priceperea și răbdarea lor să iasă la lumină chipurile sfinților de altădată.

Deoarece anul 2012 este anul dedicat îngrijirii bolnavilor, s-au pictat icoane cu chipul Mântuitorului Hristos-Doctorul bolnavilor și Izvorul vindecărilor, al Maicii Domnului-cea grabnic ajutătoare celor în nevoi, dar și cu ale unor sfinți care au puteri taumaturgice, precum:  Sf. Ier. Nectarie, Sf. Ier. Nicolae, Sf. Cuv. Parascheva și Sf. Veronica, de a cărei mahramă atingându-se stăpânitorul Edesei s-a vindecat.

„În seara zilei de 14 august, după săvârșirea Prohodului Adormirii Maicii Domnului, a avut loc vernisajul expoziției de icoane, acestea fiind sfințite de către spre a fi de folos copiiilor care le-au pictat, dar care se vor și ruga înaintea lor pentru sănătate și înțelepciune. Tot cu acest prilej s-au înmânat celor 22 de mici iconari diplome după vrednicia lor pentru a-i răsplăti pe unii și pentru a-i motiva pe ceilalți. Icoanele au fost expuse apoi, și în holul primăriei orașului Flămânzi, cu prilejul serbării zilei acestei urbe. Nădăjduim ca Bunul Dumnezeu să ne ajute ca la anul viitor să organizăm cea de a IX-a ediție a taberei de pictură, mai ales pentru că în 2013 Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din Flămânzi, la adăpostul căreia se desfășoară tabăra de pictură, va împlini 200 de ani de la sfințirea ei de nouă de către vrednicul de pomenire Mitropolitul Veniamin Costache”.

Ziua de 14 august a însemnat pentru parohia Flămânzi-Cordun și un nou început, acela al înființării corului de copii „Uspenia”.

 

Paroh,

Pr. drd. Pîjîn Marius